ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Το πρόγραμμα 'Black Sea' είναι ένα πρόγραμμα επικοινωνίας, ακαδημαϊκού διαλόγου και επιστημονικής ανταλλαγής, για να φέρει
κοντά μελετητές πέρα από τα σύνορα: Ουκρανούς, Ρώσους, Έλληνες, Τούρκους, Γεωργιανούς, Βούλγαρους, Ρουμάνους, Μολδαβούς.
Δεν υπάρχει Ανατολή και Δύση. Υπάρχει ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ. Ας ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Ερευνητικές Ομάδες

ΜΠΙΣΙΑΣ ΗΛΙΑΣ
Χώρα: ΕΛΛΑΔΑ
Ιδιότητα: Υποψήφιος Διδάκτωρ/Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Ελλάδα
Αντικείμενο στο Πρόγραμμα: Ελληνική ναυτιλία στη Σοβιετική και μετα-σοβιετική περίοδο


Ο Ηλίας Γ. Μπίσιας σπούδασε νομικά (LL.B, LL,M) στο  Πανεπιστήμιο του Λονδίνο.

Ξεκίνησε την επαγγελματική σταδιοδρομία του το 1994, ως Νομικός ερευνητής σε θέματα μεταφορών στο Δικηγορικό γραφείο Harbottle and Lewis, Solicitors στο Λονδίνο. 

Στη συνέχεια εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών. Μετέπειτα διετέλεσε σε συνεργασία με τον καθηγητή Π.Δ. Δαγτόγλου, Νομικός Ανταποκριτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα ελληνικού αεροπορικού δικαίου και πολιτικής.

Από το 1997 διευθύνει το περιοδικό Ναυτικά Χρονικά ενώ από το 2010 ερευνά στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου θέματα που επικεντρώνονται στη σύγχρονη ναυτιλιακή ιστορία, στην εξωστρέφεια του ναυτιλιακού κλάδου, στη ναυτική εκπαίδευση και στη ναυτιλιακή πολιτική. Σε συνεργασία με τον αν. καθηγητή Θάνο Πάλλη μελετά το κοινωνιολογικό προφίλ των μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών της ναυτιλίας σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Από το 2013 έως σήμερα διδάσκει τα μαθήματα της διεθνούς ναυτιλιακής πολιτικής και της στρατηγικής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών στη ναυτιλία του ALBA Graduate Business School.

Έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε πολυάριθμες επιστημονικές ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει δημοσιεύσει πληθώρα άρθρων σε θέματα μεταφορών, διαχείρισης επικοινωνιακών κρίσεων, ναυτικής εκπαίδευσης, κοινοτικού δικαίου, και ελληνικής ναυτιλιακής ιστορίας. 

Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

 


Επιστροφή